Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Αρωματικά βότανα στο πάραθυρο της κουζίνας







Χρήσιμες Συμβουλές

Το θυμάρι είναι το φυτό που οι μέλισσες φτιάχνουν το ονομαστό μέλι.Ανθίζει τον Ιούνιο με Ιούλιο και το χρησιμοποιούμε ως ρόφημα για τα προβλήματα στομάχου , εντέρων , γρίπη , συνάχι (βράζουμε λίγο θυμάρι το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά και αφού το σουρώσουμε το πίνουμε συνήθως με μέλι.
Ο μαϊντανός είναι διετές αρωματικό βότανο , πλούσιο σε βιταμίνη c και μπορούμε να τον φυτέψουμε όλον τον χρόνο.
H ρίγανη είναι ένα φυτό που αγαπά τον ήλιο. Την ρίγανη την σπέρνουμε την άνοιξη και κρατάμε το χώμα υγρό μέχρι να φυτρώσει.Μετά το φύτρωμα θέλει λίγα ποτίσματα και λίγα λιπάσματα για να διατηρήσει το άρωμα της. Πρέπει να κόβονται τακτικά τα κλωναράκια της , γιατί έτσι βοηθάμε στην ανάπτυξη του και του δίνουμε το σχήμα και το μέγεθος που θέλουμε.
Το δενδρολίβανο είναι αρωματικός αειθαλής θάμνος.Καλλιεργείται και ως καλλωπιστικός θάμνος για τα ωραία του μοβ, κυανόλευκα ή και λευκά άνθη.Οι βλαστοί και τα φύλλα του χρησιμοποιούνται ως αρωματικό σε πολλά φαγητά και στην ζαχαροπλαστική, ακόμα και από τις μέλισσες για την παραγωγή μελιού.